17 Mart 2018 Cumartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN   18  MART  ŞEHİTLERİ  VE ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANMA GÜNÜ   MESAJI 
18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın  hikayesidir. 1.Dünya Savaşı’nın en önemli askeri faaliyeti ve  Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır.
Hiç düşünmeden canlarını feda ederek “Çanakkale geçilmez” dedirten  kahraman ecdadımız, iman dolu göğsünü siper etmiş, din ve vatan uğruna şehit olmayı şeref  bilmiş, vatan sevgisini, cesaretini, azmini ortaya koymuştur. Sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.
Döneminin zorlu  şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen başarı; tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuş, yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya  ilan etmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle; İnancın, azmin ve kararlılığın simgesi olan Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder