Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri, 2016
Buğday (durum) fiyatı bir önceki yıla göre %3,3 artarak 0,81 TL oldu
Nohut fiyatı bir önceki yıla göre %41,1 artarak 3,68 TL, yağlık ayçiçeği fiyatı %9,4 artarak 1,93 TL, kırmızı mercimek fiyatı %27,0 artarak 2,49 TL’ye ulaşırken, patates %43,5 azalarak 0,64 TL ve çeltik fiyatı %10,6 azalarak 1,53 TL oldu.
Kuru soğan fiyatı bir önceki yıla göre %13,0 oranında arttI
Taze soğan fiyatı %10,7 artarak 2,19 TL, kuru sarımsak fiyatı %25,5 artarak 6,03 TL, sofralık hıyar fiyatı %3,7 artarak 1,12 TL ve dolmalık biber fiyatı %1,8 artarak 1,37 TL olarak gerçekleşti.
Sofralık zeytin fiyatı bir önceki yıla göre %15,3 oranında arttı
Bir önceki yıla göre limon fiyatında %37,6, sofralık çekirdekli üzüm fiyatında %3,4, kiraz fiyatında ise %5,2 artış fakat muz fiyatında %5,3 ve sert kabuklu meyvelerden fındık fiyatında ise %29,9 oranında azalış gerçekleşti. Yaş çay fiyatı bir önceki yıla göre %12 oranında artışla 1,77 TL oldu.
Bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre %1 azaldı
Bitkisel üretim değeri yaklaşık 119 milyar TL oldu. Bir önceki yıla göre Sebze üretim değeri %8,2 artarak yaklaşık 32 milyar TL olurken, Tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri %3,6 azalarak 48 milyar TL, ve meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değeri ise %4,3 azalarak yaklaşık 40 milyar TL oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder