26 Mart 2017 Pazar


Niğde Milletvekili TBMM İdare Amiri Erdoğan ÖZEGEN ve Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU’ndan 11 milyon 200 bin liralık KÖYDES Ödeneği Müjdesi

Niğde İli KÖYDES Ödeneğinde Rekor Artış

KÖYDES Projesinin 2005 yılından bugüne kadar ülke genelinde başarıyla uygulanagelen bir proje olduğunun altına çizen Milletvekilleri ÖZEGEN ve KAVAKLIOĞLU Niğde ilinin de bu projeyi iyi yöneten bir il olduğunun altını çizdi.          Milletvekilleri önceki yıla göre Niğde ilinin ödeneğini 3 katı oranında artırmasının da hükümetlerinin köylüye verdiği önemin somut bir göstergesi olduğunu vurgulayan Milletvekilleri, Ankara ayağında projelerin takipçisi olduklarını kaydettiler.
TBMM İdare Amiri Milletvekili Erdoğan ÖZEGEN ve Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU konuya ilişkin şunları kaydetti;
Geçen Yılı Üçe Katladık
“2017 yılı KÖYDES ödeneklerimizi Maliye Bakanlığı’ndan çıktı. İlimize hayırlı uğurlu olsun. İl ödeneği 11,2 milyon lira. Son derece ciddi bir ödenek. Geçen yıl ile kıyasladığımızda üç kat bir artış görülmektedir. 
KÖYDES ödeneği köylerimizin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik altyapı çalışmalarında kullanılmaktadır. Köylerimizin temel altyapı ihtiyaçları tamamlanmıştır. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi bulunmayan köyümüz kalmadı. Artık standardı nasıl geliştirebiliriz buna bakacağız. Bu yıl inşallah grup köy yollarından başlamak üzere bitümlü sıcak asfalt kaplama yapılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. 
KÖYDES Köyülün Yaşam Standartlını Yükseltiyor
KÖYDES projesi hükümetimizin yüz akı projelerinden birisidir. 2005 yılıyla başlayan projede köylerde hayal edilemez, yapılamaz denilen işler hayata geçmiştir. Niğde İli de KÖYDES Projesi’ni fırsata çevirmiş ve ödeneğin bir kuruşunu ziyan etmeden yatırıma dönüştürmüştür.

Ödeneğin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor ödeneğin ilimize kazandırılmasında katkı sağlayan Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder