19 Mart 2017 Pazar

İstihdam Seferberliği Kapsamında Başlatılan Bims Ve Pomza Sektörü Çalışmaları Sürüyor
Nevşehir’de Bims ve Pomza Üretimi yapan sektör temsilcilerine yönelik olarak 10.03.2017 tarihinde, Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) Başkanlığı Nevşehir Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmiş ve sektör sorunları masaya yatırılmıştı.
9 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği  kapsamında gerçekleştirilen toplantı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Bims üreticileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilmiş ve bir çalışma platformu oluşturulmasına karar verilmişti.
İlgili toplantı da kurulması ön görülen ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden temsilcilerinden oluşan platform üyeleri, 14.03.2017 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı Hizmet Binasında biraya gelerek çalışmalarına başladı.
Sekretaryasını Ahiler kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü Platform, sektördeki mevcut sorunların tespitini yaparak bu doğrultuda bir acil eylem planı hazırlayacak. Bu planın içeriği ise hem ilin yerel aktörleri hem de ilgili sektörün temsilcileriyle paylaşılacak.
Platformun ikinci toplantısı ise, 21.03.2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder