11 Mart 2017 Cumartesi

VALİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU'NUN
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI
"Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancının dizelere dökülmüş ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilmesi ile imkânsızlıklar içerisinde gösterilen büyük kahramanlık ve azimle verilen Kurtuluş Mücadelesinin destanlaştırılmasının 96. yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.
Merhum Mehmet Akif Ersoy; Milletimizin sahip olduğu milli birlik ve beraberlik idealini Vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelemizde Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisini, bağımsız yaşama isteğinden ödün vermeden yeniden var olma mücadelesini ölümsüzleştirmiştir.
                İstiklal Mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir Millet olarak bize düşen görev; birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, İstiklal Marşı’nda en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışmak ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın özgür bir şekilde dalgalanmaya devam etmesini sağlamaktır.
İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünde; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını ve Milli Mücadele’yi destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum."

                                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder