13 Mart 2017 Pazartesi

İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 96'NCI YIL 

DÖNÜMÜ KUTLANDI


Niğde Kültür Merkezinde İstiklal Marşının Kabulünün 96’ncı Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendi.
Programa, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Alp, Jandarma Komutanı J.Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna,  İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erhan Adem, Kurum Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Velililer katıldı.
Fatih Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.
Açılış konuşmasını Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çili’nin yaptığı program, slayt sunumu ve Öğrenciler tarafından hazırlanan Kurtuluş Savaşı, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını içeren ‘İstiklale Yürüyenler’ temalı şiir ve oratoryo gösterileriyle devam etti.
Program, 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın Kabulü ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren Öğrencilere Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş’in ödüllerini vermesi ile son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder