18 Mart 2017 Cumartesi

NİĞDE’DE “18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ "ANILDI

 Niğde de 18  Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Niğde Şehitliğinde tören düzenlendi.


Anma Programına Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nun yanı sıra; Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Şehit Yakınları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askerler, Polisler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Tören, Şehitlik anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir yaptı. Yine günün anlam ve önemine binaen şehit yakınları tarafından şiirler okundu.


Şehit ailelerinin de katıldığı törende, askerler tarafından saygı atışının yapılmasının ardından Vali Ertan Peynircioğlu Şehitlik Defterini imzaladı.
 Vali Peynircioğlu ve Protokol Üyeleri Şehit Mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve Şehitlerin anısına Diyanet İşleri Görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu
Niğde Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından Vali Peynircioğlu ve Protokol Üyeleri Niğde Kültür Merkezinde Niğde Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan programa katıldı.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder