17 Mart 2017 Cuma

    Niğde Valisi Ertan PEYNİRCİOĞLU'nun
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

"18 Mart 1915, Türk Milletinin gerek savunma gerekse taarruz savaşlarında kahramanlıklarla dolu askeri başarılarının yanı sıra Vatan sevgisinin, azmin ve inancın ortaya koyulduğu tarihtir.
18 Mart Çanakkale Zaferi ile Milletimiz, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Vatanımızın parçalanmayacağını, Milletimizin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya parlak bir zaferle en güçlü şekilde ilan etmiştir.
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.” emri ile dönemin en zorlu şartlarına rağmen Vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen insanımız, Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.
Türk Milletinin Vatan, Millet ve Bayrak sevgisi; son zamanlarda ülkemizde meydana gelen terör olaylarında halkımızın dün Çanakkale'de olduğu gibi, bu günde aynı ruh ve inançla güvenlik güçleri ile devleti ile tek vücut olması bunun en bariz kanıtıdır.
Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde;  Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder