31 Mart 2017 Cuma

Himalayalar yolcusu gaziler Erciyes Dağındaydı

Toplumsal duyarlılığı artırmak adına projeler yürüten 37derece sivil inisiyatifinin “Proje Omuz Omuza” etkinlikleri devam ediyor. Hem gaziler hem de engelli bireyler için farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçen projenin “Everest Base Camp” yürüyüşü için ikinci hazırlık kampı Erciyes Dağı'nda yapıldı.
Siyasi ve ticari bir amaç gütmeden, yalnızca toplumsal farkındalık yaratma misyonuyla kurulan 37derece inisiyatifinin “Proje Omuz Omuza” hazırlık kampları devam ediyor. Projenin, Everest Base Camp yürüyüşü için ikinci hazırlık kampı 25–28 Mart tarihleri arasında Erciyes Dağı'nda gerçekleştirildi.
Toplam 3 gün süren hazırlık kampında, proje gönüllüleri ve ampute gaziler yaklaşık 3.500 metre yükseklikteki karlı zeminde günde 5–6 saat yürüyerek hem yüksek irtifaya hem de soğuk hava şartlarına hazırlık yaptı.
37derece inisiyatifinin kurucusu ve sözcüsü Velit Gazel, proje ile ilgili şunları söyledi: “37derece'nin ilk projesi ‘Proje Omuz Omuza' gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Gazilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz zorlu Everest Base Camp yürüyüşü öncesi Erciyes'te ilk irtifa yürüyüşümüzü gerçekleştirerek hazırlık kampımızı tamamlamış olduk. Everest'te 5.500 metrede yapacağımız zorlu yürüyüş için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 37derece sivil inisiyatifi olarak, engelli bireylerin çaresiz olmadığını düşünüyor ve istersek her şeyi başarabileceğimize inanıyoruz.”
Proje Omuz Omuza ekibiyle birlikte Everest Base Camp'e gidecek olan Gazi Koray Gürbüz ise etkinlik ile ilgili şunları söyledi: “Everest Base Camp yürüyüşümüze sayılı günler kala toplumun her kesiminden aldığımız yorumlar ve mesajlar bizleri hedefimize daha da yaklaştırıyor. Gaziler olarak, insanlara moral vermek ve onların yaşam motivasyonunu artırmak istiyoruz. Bizler 5.500 metreye çıkacağız ve orada Türk bayrağı ile Atatürk posterini dalgalandıracağız. Projeye başladığımız ilk andan itibaren bizleri her fırsatta motive eden, bizden güzel dileklerini hiçbir zaman esirgemeyen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder