15 Mart 2017 Çarşamba

Dağcılıkta Malzeme Bilgisi ve Çadır Kurulması
Amazonlar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gül Soydan' ın
, kulübün kuruluş amaçları ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Antalya / Güllük Ahmet Ferda Kahraman İlköğretim ve Anaokulu öğrencilerine, Miniklerin, Gençlerin ve Amazon Annelerin dağcılık ve doğa sporlarına katılımını artırmak, özendirmek, bilgilendirmek amaçlı "Dağcılıkta Malzeme Bilgisi ve Çadır Kurulması Faaliyetini" Antalya'da gerçekleştirdikleri belirtildi.
Gül Soydan "Bizler okula gitmeden sınıflarında dağcı fotoğrafı yapıp bize hediye eden Tuana Kaymak'a ve Elif Tekşut'a, öğrencilerine dağcılık ve doğa sevgisini öğreten Nermin Sönmez'e teşekkür ediyoruz.
Antalya'daki faaliyetlerimize, Antalya Kızlar Sivrisi Tırmanışı ile devam edeceklerini bildiren Başkan Gül Soydan, "Gençlerin ve kadınların doğa sporlarında sayısını arttırmanın ilk adımı bilgilendirmek ve özendirmektir. Ağaç yaşken eğilir bu sebeple özendirmek, ana ve ilkögretimden başlar.
İkinci Aşaması ise eğitimdir. İşte tam da bu aşamada gençler ve kadınlarla ilgili önemli projelerimizde; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, ilgili tüm kurum ve kuruluşların, bağlı bulunduğumuz 6 federasyonun desteği bizler için önemli olacaktır.
Günümüzde bilgisayar bağımlısı genç sayısı azımsanmayacak kadar az değildir.
Bu sebeple fiziken, ruhen sağlıklı ve başarılı nesillerin yetiştirilmesi sporla olacaktır. Dağcılık ve Doğa Sporlarında insana yatırım yapılması gerektiğine inanıyorum. Dağcılık ve doğa sporlarında sosyal sorumluluk projelerimiz TDF'nin önderliğinde devam edecektir." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder