24 Mart 2017 Cuma

İŞİTME ENGELİLER MİLLİ TAKIMI OLİMPİYATA HAZIRLANIYOR

12-29 Mart 2017 Tarihlerinde Niğde’nin Çamardı ilçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde kampa giren İşitme Engelliler Güreş Milli Takımı, çalışmalarına başladı.
 Bu sene temmuz ayının sonunda Samsun’da yapılacak olan işitme engelliler olimpiyatlarında takım ve ferdi klasmanda şampiyonluk parolası ile yola çıkan güreş milliler, hedef büyüttü. İşitme engeliler Milli takımı, gecen yıl Tahran’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda Serbest stilde şampiyon, Grekoromende 2. olarak bir ilke imza atmıştı.
Çamardı İlçesinin doğa harikası bir bölgesinde bulunan Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde güreş milli takımlarımız, uzun zamandır kamp yapıyor. İşitme engelliler kadrosunda dünya ve olimpiyatın zirvesine çıkmış çok sayıda şampiyon isim ve yıllarını sporcu yetiştirmeye adamış birikimli hocalar, ülkemizin bayrağını zirveye dikmek için yıllardır ter döküyor.
İşitme Engelliler Milli Takımı kafilesinde toplam 55 sporcu bulunuyor. Bu sporcular arasında yıldız genç ve büyükler kategorisinde yarışan başarılı sporcular var. Geçtiğimiz ay Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren başarılı isimler, yıl boyunca yapılacak olan 5 kamp suresince olimpiyat hazırlığını yapacaklar. Bu kampların ikisi ise Niğde’de yapılacak.
Milli takım kadrosunda serbest ve grekoromen sitilde yarışan çok sayıda dünya ve olimpiyat şampiyonu isimler var. Sporcular ev sahibi olduğuSamsun’da şampiyonluk kovalayacak. Bu sporculardan 4 olimpiyat şampiyonu İlhan Çıtak, Ülkemizin göz akı sporcularından. Yine Sinan Sadak, Onur Özcan, Oğuzhan Sahin, Mustafa Dede, Sebahattin Gözel diğer şampiyon sporcular.
Milli takım kampında Grekoromen stil teknik kadrosunda; Rüstem Koyuncu, Temel Yaşar, İsmail Göze, Yusuf Gümüş, İsmail Otamış ve Necmettin Yılmaz bulunuyor. Serbest stil ise; Necmi Gencalp, Ahmet Özak, Halil Karaçor, Mesut Zehir, Erdinç Yıldız’dan oluşmakta. Takımın   Masörü de Mehmet Can.
İşitme Engelliler Milli Takımının tecrübeli Teknik direktörleri Rüstem Koyuncu ve Necmi Gençalp ortak yaptıkları açıklamada,  “uzun yıllar sonra ülkemizde, Samsun’da yapılacak olan İşitme engelliler olimpiyatlarında Allah’ın izni ile hedeflerinin fert ve takım sıralamasında ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek olduğunu” söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder