29 Mayıs 2017 Pazartesi

CHP Milletvekili Gürer;
 “Şeker fabrikalarında alt yüklenici çalışanları da işten çıkartılıyor”


Şeker Fabrikaları Genel müdürlük tamimiyle, işsiz kalma endişesi taşıyan Erzurum Şeker Fabrikası’nın yemekhane işçileri CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’i ziyaret ederek, destek istediler. Konuyu TBMM gündemine taşıyarak soru önergesi veren CHP Milletvekili Gürer, işçilerin sokağa atılmasına razı olmayacaklarını söyledi. 
700 İŞÇİ  SOKAĞA ATILABİLİR
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan bir tamim, şeker fabrikalarının yemekhanelerinde çalışan işçileri ayağa kaldırdı. Yemek pişirme, dağıtım ve bulaşık yıkıma hizmet işlerinin bundan sonra dışarıdan satın alınacağı yönündeki genel müdürlük tamimi, şeker fabrikalarındaki 700’e yakın yemekhane İşçisini, işsiz kalma riskiyle baş başa bıraktı. 
İŞÇİLER GÜRER’DEN DESTEK İSTEDİ

Erzurum Şeker Fabrikası’nın yemekhanesinde çalışan işçiler, CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’i ziyaret ederek, endişelerini dile getirdiler. Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nce 17 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan tamimde fabrikalarda yapılan yemek pişirme, dağıtım ve bulaşık yıkıma hizmetlerinin bundan sonra dışarıdan satın alınmasının istendiğini ifade eden yemekhane işçileri, CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer’den destek istediler. Türkiye genelindeki 28 şeker fabrikalarında yaklaşık 700 civarında yemekhane işçisinin bulunduğunu belirten işçiler, “Bu tamime göre, yemek pişirme ve bulaşık yıkama işlemleri ihaleyle dışarıdan satın alınacak. Böylece yemekhanelerde çalışan işçiler de sokağa atılacak. Biz bu tamimin durdurulmasını istiyoruz” dediler. 
GÜRER’DEN SORU ÖNERGESİ
Şeker fabrikalarındaki yemekhane işçileriyle görüşen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Ömer Fethi Gürer, “Türkiye Şeker fabrikaları A.Ş’nin 28 fabrikasında yemek pişirme, dağıtma ve bulaşık yıkama hizmet işlerinin dışarıdan alınmasına neden gerek duyulmuştur?  Bu yolla kaç kişi işten çıkarılmıştır? Ortalama çalışma süreleri nedir?   İşçileri işsiz bırakan bu uygulamadan ne zaman vazgeçilmesi düşünülmektedir?” şeklinde 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder