24 Mayıs 2017 Çarşamba

DAĞCI SERDAR AYRILMAZ 'IN CENAZESİ BU GÜN TOPRAĞA VERİLDİ


ÇAMARDI İLÇESİ DEMİRKAZIK ZİRVESİNE TIRMANMAK İSTERKEN DÜŞEREK HAYATINI KAYBEDEN DAĞCI SERDAR AYRILMAZ 'IN CENAZESİ BU GÜN ÇAMARDI İLÇESİ ÇUKURBAĞ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ.
NİĞDE VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI. AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ.
Niğde  Çamardı İlçesinde bulunan  Demirkazık Dağına tırmanış için gelen Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın akşam saatlerinde dönmemesi üzerine yakınları, 21.05.2017 tarihinde Niğde 112 Acil Çağrı Merkezine başvuruda bulunmuştur.
 Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın ailesinin başvurusu alınır alınmaz Niğde AFAD Ekipleri 21.05.2017 tarihinde gece saatlerinde bölgeye ulaşmış olup İl Jandarma Komutanlığı,  UMKE,  AKUT ve AFAD ekipleri tarafından arama faaliyetlerine başlanmıştır.  
 23.05.2017 Salı günü Niğde Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından Ankara Jandarma  Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Arama Kurtarma Timi (JAK) ile birlikte havalanan skorsky helikopter desteğiyle yürütülen operasyon sonucu Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın cansız bedeni bulunduğu yerden alınarak, otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.
                Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Vali Ertan Peynircioğlu;” İlimiz Çamardı ilçesi Demirkazık mevkiine tırmanış için gelen Dağcı Serdar Ayrılmaz olumsuz hava şartları nedeni ile kaybolmuş ve ailesinin başvurusu üzerine ilimizde bulunan bütün arama kurtarma ekipleri seferber edilmiş, ancak Dağcı Serdar Ayrılmazı’ın hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Tüm ekiplerimizin yoğun çabaları sonucu Dağcı Serdar Ayrılmaz’ın  naaşına ulaşılmıştır. Kurtarma faaliyetlerine katılan; Niğde AFAD ekibine, Ankara Jandarma  Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma Timine ( JAK), Niğde İl Jandarma Komutanlığına, Umke Ekiplerine, Dağcılık Fedarasyonu İl Temsilciliğine, AKUT Ekiplerine, Bireysel Dağcılara kurtarma çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden merhum Dağcı Serdar Ayrılmaz’a Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder