31 Mayıs 2017 Çarşamba

Gürer, KEY’den faydalanamayan hak sahiplerinin sorununu TBMM gündemine taşıdı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Konut Edindirme Yardımlarından (KEY) yararlanamayan hak sahiplerinin sorunlarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Bugüne kadar KEY ödemeleri kapsamında 4 milyar 123 milyon TL ödendiğini belirten Bakan Ağbal, hak tespit süresinden sonra başvuranlar için Hazine Müsteşarlığı’ndan alınacak görüş sonrasında açıklama yapacaklarını bildirdi.
KEY MAĞDURLARININ SORUNLARI
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlanması istemiyle KEY ödemeleri konusunda sözlü soru önergesi yöneltti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın yeniden faaliyete geçeceği yönünde Bakan Naci Ağbal tarafından bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, “Bu banka KEY ödemeleriyle ilgili de çalışma yürütmüştü. 30.6.2014 tarihinde sona eren bu KEY'le ilgili listelere daha sonra başvuruda bulunanlar oldu mu? Başvuruda evrak yetersizliği ya da belge veremediği için hak edişini alamayan kaç kişi var? Bunların alacak toplamı nedir? Adına tahakkuk eden ödeme olduğu hâlde farklı nedenlerle bu ödemeden haberdar olmayanlar için yeni bir düzenleme düşünülmekte midir? Başvuru süresi içerisinde evrak veremeyerek daha sonra evrak tamamlama durumuna gelenlere de bu konuda yardımcı olacak mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.
KEY ÖDEME TUTARI; 4. MİLYAR 123 MİLYON TL
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal,  "662 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği KEY hak tespit süresi 30.6.2014 tarihinde dolmuş ve son liste 30/9/2014 tarihinde yayınlanmıştır. Bu kapsamda KEY hak sahipleriyle ilgili toplam 12 milyon 611 bin 173 adet kayıt tespit edilmiştir. Ödeme yapılan toplam tutar ise bugün itibarıyla 4 milyar 123 milyon 368 bin 747 TL olmuştur. KEY'le ilgili yeni bir düzenleme de şu anda olmadığı Hazine Müsteşarlığı tarafından ifade edilmektedir” dedi.
KEY’E SONRADAN BAŞVURANLARIN DURUMU…
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hak tespit süresi sonrasında başvuru yapanlar için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının da açıklanmasını isteyerek, “Sonradan gelen başvurular var. Emlakbank KİT Komisyonunda konuştuk da. Onunla ilgili bir düzenleme yapılırsa çünkü evrak bulamayıp süresinden sonra başvuranlar var” dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal ise sonradan başvuranlarla ilgili olarak Hazine Müsteşarlığından görüş alınarak teknik bir açıklama yapılacağını bildirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder