31 Mayıs 2017 Çarşamba

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl genel ve belediye meclis üyeleri için Kanun Teklifinde bulundu.

Gürer: “Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerine Yeşil Pasaport verilsin"

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin sigorta primlerinin ödenmesi ve görevdeyken elde ettikleri kazanımlarının görevlerinin bitiminde de devam etmesi için kanun teklifi verdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyelerinin SGK kapsamına alınması, SGK kapsamında olmayanların primlerinin ödenmesi, yeşil pasaport verilmesi, görevlerinden sonra da silah taşıma ruhsatı harcı alınmaması gerektiğini belirtti. 
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinin yöresi ve bölgesi için emek harcayan kişiler olduğunu ifade ederek, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinin görev ve çalışmaları kapsamında değerlendirilmesini istedi.
Gürer' Belediye Meclis Üyeleri ve Büyük şehir belediyesi olan iller dışında devam eden İl Genel Meclis üyelikleri  bölge  için önemli ve anlamlı görevleridir. Halkın oyları ile seçilen, yöreleri için sorunların çözümü için uğraş veren  kişilerin doğal olarak bazı haklarının olması o görevde bulunanlar için  gayret ve teşvik artırıcı olacaktır. Halk için hizmet edenlerin bazı konularda destek bulması  verimliliğe de katkı sağlayacaktır. Özellikle yurt dışı farklı gerekçelerle düzenlenen gezilerde pasaport düzenlemesi kolaylaştırıcı olacaktır. Ayrıca silah ruhsatı harcı, Sigorta kapsamında destek gibi uygulama değişiklikler amatör sayılabilecek çalışma alanlarında  kısmı katkı olacaktır. “dedi.



1 yorum: