19 Mayıs 2017 Cuma

GÜRER “19  MAYISLARI İYİ ÖĞRENMELİYİZ”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ulusal egemenliğin başlangıç günü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin; aynı zamanda yeniden doğuşunun günü olduğunu belirtti.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “ Ulusal egemenlik çerçevesinde, tam bağımsız bir devleti kurmak amacıyla 19 Mayıs günü yola çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, karakteri bağımsızlık olan ulusuyla birlikte hedefine ulaşmış ve bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet eden Büyük Önder, bu bayramı da gençliğine armağan etmiştir. Gençlerimizin ve tüm milletimizin asli görevi ise Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, Bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır” dedi. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerin, AKP’nin politikaları sayesinde maalesef  mutsuz gençler durumuna düştüğünü söyleyen Ömer Fethi Gürer, “ Üniversite mezunu işsiz gençlerin her geçen yıl arttığı ülkemizde, PİSA verilerine göre, OECD ülkeleri arasında en mutsuz gençler Türk gençleridir. 15 yıldır, AKP’nin yanlış politikaları, ülkemizin tüm kesimlerini olduğu kadar özellikle gençlerimizi, gelecekten umutsuz, kaygılı ve mutsuz hale getirmiştir” şeklinde konuştu. 
Her şeye rağmen  gençliğinin, Atatürk İlke ve devrimlerine sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması noktasında kadar mücadele edeceğini ifade eden Gürer, “Başta cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi, minnet ve saygıyla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadesini kullandı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder