18 Mayıs 2017 Perşembe

NİĞDE VALİSİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU'NUN
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

"19 Mayıs 1919 Tarihi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımdır.
Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk Gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

  Milli Mücadelenin başladığı ve bu yıl 98. yıl dönümünü kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bugünü gençlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın Şehit ve Gazilerini rahmet ve  minnetle anıyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder