30 Mayıs 2017 Salı

NİĞDE FATİH SULTAN MEHMET CAMİ İBADETE AÇILDI



Niğde’de Hayırsever Vatandaşların yardımlarıyla yaptırılan Fatih Sultan Mehmet Camii, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen törenle ibadete açıldı.
Açılışa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Niğde AK Parti Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu,  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Altunhisar Kaymakam V. Ercan Kayabaşı, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde Protokol Üyeleri birer selamlama konuşması yaptı.
İstanbul’un fethinin 564. Yıldönümünde ibadete açılan Fatih Sultan Mehmet Cami’nin tüm Niğdelilere hayırlı olması temennisinde bulunan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise konuşmasında “Milletimiz için büyük bir önem taşıyan İstanbul’un fethinin yıl dönümünde bu güzel eseri, Fatih Sultan Mehmet Cami’sini ibadete açmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile de İstanbul’un fethinde emeği olan tüm ecdadımızı, askerlerimizi Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere hayırla yâd ediyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.
Niğde’mize yakışır nitelikte bir eser olan camimizin yapımında emeği geçen herkese, Dernek Başkanımız Selçuk Mahallesi Muhtarı İsmail Ünal ve ekibine, Niğde Müftülüğüne, Niğde Belediyesine ve tüm hayırsever kardeşlerime bu güzel eseri ilimize kazandırdıkları için teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Ayrıca, bu güzel günde iftar programını düzenleyerek bizleri bir araya getirdikleri için Niğde Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a ve Niğde Belediyesi Çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu.
Selamlama konuşmalarının ardından açılış töreninde Vali Peynircioğlu ve beraberindeki Protokol Üyeleri, Fatih Sultan Mehmet Cami’sinin yapımında katkıda bulunan Hayırsever Vatandaşlara plaket takdim etti. 

Selçuk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Cami’sinin bahçesinde düzenlenen tören, iftar yemeğinin ardından Protokol Üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder