19 Mayıs 2017 Cuma

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı
Tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında, İl Müdürlüğü tarafından "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı uygulandı.
Program kapsamında, ilimizde İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile sertifikalı ve istihdama yönelik, 32 saat 5 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildi. 57 kadın çiftçi bu eğitimden faydalanarak, farklı ve özgün projeler hazırladılar. Hazırlanan projeler, Özel Sektörler, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından desteklenmeleri amacıyla Hasbahçem  Restaurantta gerçekleştirilen Proje Pazarında sergilendi.
Proje pazarına Altunhisar Kaymakamı Ercan KAYABAŞI, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal SARI, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan GÜZEL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Asım BAŞ, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur PIRLAK, Niğde İŞKUR Müdürü Ali BİNGÜL, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, İl Nüfus Müdürü Aydoğan TULGAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Hüseyin DEMİRTAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN, DSİ 4. Bölge Müdürü Baki TÜRKTEMİZ,  MÜSİAD Niğde Şube Başkanı İsmail KARANFİL, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli KENAR, Basın mensupları, İl ve İlçe Müdürlüğümüz idareci ve teknik elemanları ile Kadın çiftçilerimiz ve diğer davetliler katıldı.
Program kapsamında Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Halk Müziği ekibi tarafından müzik dinletisi yapıldı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tüm proje sahiplerine sertifikaları verilerek bağımsız 5 kişilik jürinin değerlendirdiği ilk üçe giren projeler açıklandı.
 "Kiraz Kokulu Lokumlar" projesiyle dereceye girerek birinci seçilen proje sahibi kadın çiftçimiz EMİNE KORKMAZ' a 3.000 TL'lik hediye çeki, "Halının Yolculuğu" projesiyle ikinci seçilen proje sahibi kadın çiftçimiz MERYEM YİĞİT'e 2.000 TL'lik hediye çeki ve "Doğal Kıyafetler" adlı projeyle üçüncü seçilen proje sahibi kadın çiftçimiz HAFİZE TÜZER' e ise 1.000 TL'lik hediye çeki verildi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder