27 Mayıs 2017 Cumartesi

Bolkar Dağları, Orta Toroslar'ın kuzeydoğu uzantısının güney sırası
nı oluşturmakta, yaklaşık 120 kmlik bir yer kaplamaktadır. Bolkar Dağları eski adıyla Bulgar Dağları Konya, Niğde ve Mersin illerine yayılmış sıradağlardır. Zehirli bir engerek türü dünyada sadece bu dağda yaşamaktadır. Aladağlar'dan sonra Toros Sıradağları'nın en çok tanınan bölümü Bolkar Dağları'dır. Yılın her mevsimi eğitim ve tırmanış amaçlı gelen dağcıların eksik olmadığı Bolkar Dağları ülkemize gelen yabancı doğa sporcularının da mutlaka uğradığı dünyaca üne sahip dağlarımız arasındadır.
Bolkar Dağları'nda 3200 metreden yüksekte pek çok zirve bulunmaktadır. Bunlar arasında dağcılık camiasınca tırmanış yapılan Yıldız (Tezcan) Dağı (3134m), Aydos Dağı (3448m) ve bu dağların en yüksek zirvesi olan Medetsiz Dağı (3524m) bulunmaktadır.
Bu gün tırmanış yapacağımız Yıldız (Tezcan) Dağı da ilk kez 1984 Yılında şu an aramızda bulunan Muzaffer Tezcan tarafından dağcılık camiasına kazandırılan bir zirvedir. Mersin ve çevresinde Muzaffer TEZCAN ilk dağcılık şenliğini burada yapmıştır.
MERDAK olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu sene 14.sünü yaptığımız YILDIZ (TEZCAN) DAĞI 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TIRMANIŞI’nı yapmış bulunuyoruz. Çoğunluğu gençlerden oluşan sporcularımızla zirvede günün anlam ve önemini vurgulayan bir tören yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder