15 Mayıs 2017 Pazartesi

Tarım Bakanı Çelik,  Meclis Genel Kurulu’nda, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 62 soru önergesini yanıtladı.

GÜRER "PLANSIZ TARIM POLİTİKALARI SORUN ÜRETİYOR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TBMM Genel Kurulunda, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorduğu 62 soru önergesini yanıtladı. 16 Nisan referandumu ile 2019 yılında yapılacak seçimler sonrası  uygulamadan kaldırılan sözlü soru önergelerine TBMM’de bakanlar yanıt vermeye devam ediyor.
TBMM’nin 1327 yazılı soru Ve 433 sözlü soru önergesi ile toplamda en çok soru önergesi veren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 62 sözlü soru önergesini TBMM genel kurulunda Gıda Tarım ve HAYVANCILIK  Bakanı yanıtladı. 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili olarak, A’dan Z’ye titizlikle hazırlanmış onlarca soru önergesine oturumda yanıt veren Bakan Çelik, "Bugün Niğde’ye çalışıyoruz” dedi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök “Bundan sonra da öyle olacak” şeklinde karşılık verirken, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın ise “Hep Niğde’yi mi konuşacağız” diye laf attığı tutanaklara geçti.
PATATESE ALTERNATİF ÜRÜNLER

CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in patatese alternatif ürünlerle ilgili sözlü soru önergesine yatan veren Bakan Çelik, Niğde ile birlikte 14 ilde alternatif ürün olarak aspir, kanola, soya, yağlık ayçiçeği ile yem bitkileri yetiştiren üreticilere aldığı prim ve yem bitkileri desteğine ilave destek ödenmesi yapıldığını açıkladı. 
ÇİFTÇİLERİN TARSİM BORÇLARI
Bakan Çelik, “Tarım sigortaları, doğal afetler ve kredi borçlarının ertelenmesine yönelik çalışmalar ile Niğde ilinde 2014 yılında meydana gelen don olayı sonucu yapılan ödemelerin geri alınmasına ilişkin olarak Türkiye Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) uygulamaması ile ilgili bilgi veren Bakan Çelik, açık alanda yetiştirilen meyvelerde sadece don riski için prim desteği oranı yüzde 67'ye çıkmaktadır. 2017 yılında tarım sigortalarının kapsamını genişlettik, buğdayda 81 ilimizde havza bazlı kuraklık verim sigortasına geçmiş bulunuyoruz. 
GÜRER: “YANITLAR YETERSİZ”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Çelik’in verdiği yanıtlar üzerine TBMM genel kurulunda söz alarak Bakanın yanıtlarının tatmin edici olmadığını ifade ederek, köylerin boşalmakta olduğunu, çiftçilerin sorunlarının nedeninin ise plansız tarım politikasından kaynaklandığını belirtti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder