8 Haziran 2017 Perşembe

    AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Aile ve Sosyal Politikalar Niğde İl Müdürü Harun KOCA " SOKAKTA YAŞAYAN YAŞLI KADIN" ile ilgili haberler çıkması üzerine açıklama yaptı:

"06.06.2017 tarihinde Niğde Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdürlüğünde görevli 2 personel tarafından Müdürlüğümüze getirilen Hanife GÜNBATI ile Müdürlüğümüzde yapılan görüşmede; Hanife GÜNBATI’nın 68 yaşında olduğu, Eskişehir ilinde ikamet eden bir kızının bulunduğu, 1 yıl önce Kentsel Dönüşüm yapılan Efendibey Mahallesinde evinin olduğu ve evinin kentsel dönüşüme girdiği, Hanife GÜNBATI’nın evini satarak Eskişehir’de yaşayan kızının yanına gittiği; 05.06.2017 Pazartesi günü (3 gün önce ) memleketi olan Niğde’ye geri döndüğü, kentsel dönüşümden dolayı yıkılan evinin yerine komşuları tarafından yapılan kulübe tarzı briketlerden oluşan barakada yaşadığı bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca Hanife GÜNBATI’nın babasından kalan emekli maaşı olduğu da bu görüşmede öğrenilmiştir.
Bunun üzerine Müdürlüğümüzün Huzurevi Modeli 06.06.2017 tarihinde kendisine anlatılmış, Huzurevinde yaşamayı kabul etmemesi üzerine kiralık ev bulunma yoluna gidilmiş, ev bulununcaya kadar 1-2 gün için huzurevinde misafir edelim teklifini ise kabul etmemiş ve kendisinin yaşadığı yere götürülmesini istemiştir. Bunun üzerine yine aynı belediye görevlileri ile birlikte kurumumuzdan ayrılmıştır.
08.06.2017 tarihinde İl Müdürlüğü idarecileri ve Sosyal Hizmet Uzmanlarınca yaşlı Hanife GÜNBATI’nın yaşadığı yere gidilmiştir. Hanife GÜNBATI’nın Belediye Ekiplerince bulunan İlhanlı Mahallesi 23. Sokaktaki kiralık evde olduğu öğrenilmiş ve bunun üzerine kiralık eve gidilerek yaşlı Hanife GÜNBATI ile görüşülmüştür. Görüşmede Hanife GÜNBATI evi beğendiğini ve burada yaşamak istediğini beyan etmiştir. Gıda, giyecek ve ev eşyaları Belediye tarafından temin edilmiştir." dedi. .






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder