6 Haziran 2017 Salı

İMAM HATİP OKULLARI  İL KOORDİNASYON    TOPLANTISI YAPILDI
  Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinasyon Toplantısı Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.
   Toplantıya Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Merkez Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Genel Sekreteri Zeynel Önal, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Vali Yardımcısı Vekili Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Çamardı Kaymakam V. Batuhan Bingöl, Altunhisar Kaymakam V. Ercan Kayabaşı, Çiftlik Kaymakam V. Çağlar Partal,  Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı,  İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, ilgili Kurum Müdürleri ile İmam Hatip Okulları İl Koordinatörü Mahmut Peşin ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı.

 İmam Hatip okullarının, geçmişten günümüze kadar olan zaman diliminde yaşadıklarını anlatan slayt gösterisi ile başlayan toplantı, Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Genel Sekreteri Zeynel Önal'ın İmam Hatip Okullarının geçmişi, bugünü ve geleceği hakkındaki sunumuyla devam etti. 
  Vali Ertan Peynircioğlu ise konuşmasında eğitimde, en az diğer ilimler kadar önemli konulardan birisinin de milli ve manevi değerlerimizin öğrencilere iyi bir şekilde aktarılması olduğunun altını çizerek “İyi insan olmayı, güzel ahlaklı olmayı çocuklarımıza öğretmenin en az diğer ilimler kadar önemli olduğuna inanıyorum. İnsan dinini tam öğrenemezse, ahlakı tam manasıyla özümseyemez ise neler olduğunu 15 Temmuz günü gördük. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü dindarlık adı altında, hizmet adı altında münafıklar ve vatan hainleri yetiştirmiş. Bu nedenle dinimizin, inancımızın iyi bir şekilde öğretilmesi çok önemlidir. Geleceğimiz için, ülkemizin birliği ve beraberliği için inancımızın çocuklarımıza doğru ve iyi bir şekilde aktarılması gerekmektedir.” dedi.
   Niğde'de faydalı çalışmalara imza attıklarından dolayı STK'lara teşekkür eden Vali Peynircioğlu, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımıza da Sivil Toplum Kuruluşlarını çalışmalarında yalnız bırakmayarak destek oldukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 
   Gerçekleştirilen program, düzenlenen iftar yemeği ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder