7 Haziran 2017 Çarşamba

Gürer, “Çevre ve doğa katliamları devam ediyor”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye ve Niğde’deki çevre sorunlarını gündeme getirdi. Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin artık çevre felaketine dönüştüğünü söyleyen Gürer, ülke genelindeki çevre ve doğa katliamlarını artarak devam ettiğini vurguladı.  
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak bir konuşma yaptı. Niğde ve Bor ilçesi arasındaki Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin yıllardır giderilemediğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Bu kirlilik artık çevre felaketine dönüşmüş durumda. Halen projelerden söz ediliyor. Ancak Akkaya Barajı’nın yaydığı koku ve suyun sürekli köpürmesinin yanında rengindeki bozukluk insan sağlığını tehdit eder boyutlara geldi” dedi.
Konuşmasında, Kızılca Deresi’ndeki kirlilikten de bahseden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu deredeki sorunun da yıllardır çözüm beklediğine dikkat çekerek, kirliliğin hat safhaya ulaştığını anlattı.

Çevre kirliliğinin ülkemizin en önemli problemlerinden biri olduğunu ima eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde çevreyle ilgili çok söz söylenir. Ne yazık ki çevre ve doğa katliamı da giderek artıyor. Bunun yanında, insanların sağlığını etkileyecek derecede hava kirliliği de ülkemizde yoğunlaşıyor. Bu konularda hükümetin dahi acil önlemler almasını diliyorum” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder