20 Haziran 2017 Salı

Niğde SGK Meslek Kuruluşlarına 
Yapılandırma İle İlgili Bilgilendirme Toplantıları Yaptı
Niğde SGK İl Müdürlüğü personeli tarafından 12-13-14 Haziran 2017 tarihlerinde 7020 sayılı Kanun ile Bazı Alacaklarının Yeniden Yapılandırmasıyla ilgili Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarına bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Toplantılar Araştırmacı Önder ATAKAN, Denetmen Mustafa TAŞKIN ve Şef Mehmet KARA tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Muhasebeciler Odası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığında yapıldı.
 Yoğun ilginin olduğu bilgilendirme toplantılarında Niğde SGK İl Müdürlüğü personeli; yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların 30.06.2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) SGK’ ya başvuruda bulunmaları gerektiğinin üzerinde durdular.
Yapılandırma kapsamına giren SGK borçlarının 2017/Mart ve önceki aylara ilişkin olduğunu ifade eden SGK personeli, başvuru sırasında peşin veya taksitle ödeme seçeneklerinden birinin tercih edilebileceğini, yapılandırılan borçların ödenmesi veya taksit seçeneği kullanılarak ödemelerin düzenli yapılması halinde işverenlerin teşviklerden yararlanacaklarını belirttiler.
Ayrıca daha önce 6111, 6552, 6736 sayılı Kanun hükümlerine göre borçlarını yeniden yapılandıran ve bu kanunun (7020 sayılı Kanun) yayımı tarihi itibarıyla taksit ödemeleri devam eden alacaklar ile 6736 sayılı Kanun’a göre tahakkuk eden alacaklar hakkında uygulanmayacağını söylediler.
Kayıt dışı istihdam ile yürürlükte olan teşvikler ve yapılandırma hakkında bilgi verilen toplantılarda ayrıca üyelerden gelen sorular da cevaplandırıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder