1 Haziran 2017 Perşembe

NİĞDE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
 29/05/2017 tarihinde Niğde Derbent Mevkiinde ceset aramasına ilişkin yapılan kazı ile ilgili soruşturma hakkında Niğde Adliyesinden basın açıklaması yapıldı. 

         "   Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan İ.A. Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği dilekçesinde ve alınan ifadesinde 2012 yılı haziran ayı içerisinde derbent mezarlığının arkasındaki bölgede daha evvelden tanımadığı ve kimlik bilgilerini bilmediği bir kişi ile tartıştığını, kavgaya dönüşen tartışma sırasında tanımadığı bu kişiyi öldürdüğünü, olay sırasında yanında olan ve yine aynı cezaevinde hükümlü olarak bulunan M.D. ile birlikte öldürdüğü bu kişiyi toprağı kazarak gömdüğünü, vicdan azabı duyduğunu, şahsı gömdüğü yeri gösterebileceğini bildirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca kasten öldürme suçundan soruşturma başlatılmıştır.
            Hükümlü M.D’de alınan ifadesinde İ.A.’yı doğrulamıştır.
          29/05/2017 tarihinde hükümlüler İ.A. ve M.D. Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Niğde’ye getirtilmiş, yer gösterme işlemi yaptırtılmış, yapılan kazı çalışmasında gösterdikleri bölgede herhangi bir ceset çıkmamıştır.
        Hükümlü İ.A.’nın yeniden alınan ifadesinde H.A. isimli kişinin de olaya iştirak ettiğini, bu kişinin olaydan sonra cesedi bulunduğu yerden almış olabileceğini bildirmesi üzerine H.A. isimli kişinin ifadesi alınmış H.A. beyanında suçlamaları kabul etmemiştir.
            Kasten öldürme olayının asılsız olduğunun anlaşılması üzerine 31/05/2017 tarihinde yeniden ifadeleri alınan hükümlüler İ.A. ve M.D. daha önceki beyanlarının doğru olmadığını, halen bulundukları Ceyhan M Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakillerinin yapılmasını sağlamak amacıyla yalan söylediklerini itiraf etmişlerdir.
            Hükümlüler İ.A. ve M.D. hakkında suç uydurma ve iftira suçlarından re’sen soruşturma başlatılmış olup, halen sürmektedir."
            Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah ÖSELMİŞ 
                                                                                                                                                                 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder