9 Haziran 2017 Cuma

Bakan Özlü, CHP Niğde Milletvekili Gürer’in OSB’lerle ilgili sorusunu yanıtladı
OSB’lerde gerekirse yeni düzenlemeler yapılabilir
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, organize sanayi bölgelerindeki emsal düzenlemelerinde, ortaya çıkabilecek gereksinimler çerçevesinde değişiklikler yapılabileceğini açıkladı.
YENİ YATIRIMLAR ÖZENDİRİLMELİ
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırımların artırılmasına yönelik alınacak tedbirlerin neler olduğunu sordu. Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “OSB’lerde mevcut yatırımların daha etkin kullandırılmışını özendirecek, kapasite kullanımını artıracak destekler verilmekte midir? OSB’lerde emsal uygulamalarında yeni düzenlemeler düşünülmekte midir?” şeklinde soruların yanıtlanmasını istedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2014 tarihli "Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile sanayi parsellerinde yapılaşma koşullarında değişiklik yapıldığını belirtti.
OSB YÖNETMELİĞİNDEKİ YENİ DÜZENLEMELER
Söz konusu düzenleme kapsamında, Taban alanı kısıtlamasının (TAKS) kaldırıldığını ifade eden Bakan Özlü, “ Bu şekilde, sektör için daha esnek bir yapılaşma ve mimari projelendirme imkânı; özellikle de yatayda inşa edilmesi zorunlu yapılar için daha uygulanabilir çözümler sağlanmıştır. Ayrıca, taban alanı sınırlaması nedeniyle kullanılamayan alanlar da kullanılabilir hale getirilmiştir Çekme mesafeleri daraltılmıştır. Diğer bir ifadeyle, (10001-20000) Aralığındaki (D) tipi parselden başlamak üzere çekme mesafeleri daraltılarak kapalı inşaat alanı genişletilmiştir. Arazi yapısı nedeniyle ortaya çıkan ve yapılması zorunlu bodrum katların sadece % 25'i emsale dâhil edilmiştir. Böylece, üretimin konusundan kaynaklanmayan, arazinin özelliği nedeniyle ortaya çıkan bodrum katların kapalı inşaat alanı hakkındaki sınırlaması ortadan kaldırılmış; arazi yapısından kaynaklanan olumsuzluklar bertaraf edilmiştir” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bu düzenlemelerle kıymetli sanayi arsalarının ve mevcut yatırımların daha etkin ve verimli kullanımı hedeflenmektedir. Diğer taraftan, emsal düzenlemesi 27.12.2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, ortaya çıkabilecek gereksinimler çerçevesinde ileride yeni değişiklikler olabilecektir” şeklinde konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder