17 Haziran 2017 Cumartesi

Gürer, Genel Kurul’da emeklilerin sesi oldu.

EMEKLİLERE BAYRAMDA İKRAMİYE VERİLMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda emeklilerin sorunlarını dile getirdi. Emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini söyleyen Gürer, hükümetin emeklilerin sorunlarına eğilmediğini belirtti. 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, emekli kesiminin belli başlı sorunlarını sıraladı ve bu sorunlara bir an önce çözüm bulunmasını istedi. 
DİNİ BAYRAMLARDA EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLSİN
Hükümet kanadının, Emeklilerin maaşlarının bayramdan önce verileceği yönündeki açıklamalarını eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önemli olanın maaşları bayramdan önce vermek değil, dini bayramlarda ikramiye verebilmek olduğunu ifade etti. 
AKP DÖNEMİNDE EMEKLİLERİN SORUNLARI ARTTI
AKP hükümetleri döneminde emeklilerin sorunlarının arttığına vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, emeklilerin aylıklarından yapılan kesintilerin kaldırılması gerektiğini belirtti. Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Toplu iş sözleşmesi masasına oturmaları için gerekli düzenlemeler sağlanmalıdır. Toplu ulaşım, konaklama, konut edinme, banka kredilerinde gerekli indirim ve kolaylıklar sağlanmalıdır. Eş ve çocuk yardımı yapılmalıdır. Emeklilere refah payından hakkına düşen verilmelidir. 2000 yılından sonra emekli olan SSK'lıların maaşlarına intibak düzenlemesi sağlanmalıdır. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözümlenmelidir. AKP Hükûmetleri, emeklilerin sorunlarına eğilmeli ve onların çözümü için çaba göstermelidir” dedi. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder