8 Haziran 2017 Perşembe

YAŞADIĞINIZ KENTİ  TANIYOR MUSUNUZ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, gençlerin yaşadıkları bölgeleri, kentleri tanımamasının yarattığı olumsuz tablolu gündeme taşıdı.
 Yaşadığı kentleri tanımayan bir kuşak yetiştiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle okullarda yaşadığı kenti anlatan şehrimiz adı altında ilkokul son sınıflara ders konması düşünülmekte midir? Her ilin kendi çevresi, tarihi, doğası, söylencesi, yerel kültür, yemek, şiir, kitap ve kentte yetişen önemli isimlerin anlatılacağı bir ders konulması için yapılan bir çalışma var mıdır?” şeklinde soru yöneltti. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, Okullarda uygulanan haftalık ders çizelgelerinin bireyin, toplumun ve konu alanının ihtiyaçları doğrultusunda katılımcı bir anlayışla çağdaş ve bilimsel esaslara göre geliştirilmekte olduğunu belirterek, “ Eğitim ve öğretim alanında dünyadaki gelişmeler izlenmekte, ülkemize özgü temel değerlerle ve niteliklerle bütünleştirilmektedir. Bu çerçevede haftalık ders çizelgeleri geliştirilirken öğrenci, veli, öğretmen ve diğer paydaşların görüşleri alınmaktadır. Çalışmalar için öğretmen ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar kurulmakta, ortaya konulan taslaklar üzerinde geniş katılımlı çalıştaylar düzenlenmektedir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder