3 Haziran 2017 Cumartesi

İŞKUR BAŞVURULARINDA İLLER ARASINDA SONUÇTA FARKLILIKLAR VAR

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, ‘farklı illerde  İŞKUR’a başvurmuş  kişiler ile ilgili yapılan çalışmaları’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.
Bakan Müezzinoğlu verdiği yanıtta; “ 2017 rakamlarını vereyim özellikle: Niğde ili; başvuru sayısı 1.078, işe yerleştirme sayısı 455, işsizlik ödeneği hak eden sayısı 467, toplam program sayısı 8, erkek katılımcı sayısı 5, kadın katılımcı sayısı 4. Aksaray ili; başvuru sayısı 1.199, işe yerleştirme sayısı 205, işsizlik ödeneği hak eden sayısı 238, toplam program sayısı 3, erkek katılımcı sayısı 44, kadın katılımcı sayısı 20. Çankırı ilini de: Başvuru sayısı 724, işe yerleştirme sayısı 642, işsizlik ödeneği hak eden sayısı 144, toplam program sayısı 24, erkek katılımcı sayısı 36, kadın katılımcı sayısı…
Son olarak Van ilini de takdim edeyim: Başvuru sayısı 2.483, işe yerleştirme sayısı 288, işsizlik ödeneği hak eden sayısı 418, toplam program sayısı 7, erkek katılımcı sayısı 42, kadın katılımcı sayısı 86. İş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik düzenlenen kurs ve programlar kapsamında istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında yaklaşık yüzde 65 ve işbaşı eğitim programlarında ise yaklaşık yüzde 75 oranında istihdam sağlanmaktadır.” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “İller arası farklılığın dikkat çekici olduğunu, verilen örneklerde dahi İŞKUR uygulamalarında illere göre değişik yansımaların görüldüğünü söyledi. Bu bağlamda İŞKUR istihdamla ilgili verileri, bölgesel değerlendirmelerde  aynı oranda gerçekleşmediğinin görüldüğünü. ” ifade etti.
ASANSÖR KAZALARINDA ÖLÜM
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘İnşaat firmalarının inşaat döneminde kullandıkları asansörlerde son beş  yılda düşerek hayatını yitirenler ve yaralananlarla’ ilgili sorusunu yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; “ İnşaat firmalarının inşaat döneminde kullandıkları asansörlerde son beş yıl içerisinde iş kazası geçiren sigortalı işçi sayısı 926 olup, hayatını kaybeden sigortalı sayısı ne yazık ki 19’dur. İnşaat sektöründe yıllık program kapsamında belirlenen iş yerlerinde denetim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte şikâyet veya ihbar olması durumunda da gerekli denetimler yapılmakta ve bu denetimler sonucunda gerekli mali yaptırımlar da uygulanmaktadır. ” dedi.

​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder