14 Ağustos 2017 Pazartesi

22. ZOOM ULUSLARARASI HABER GÖRÜNTÜLERİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği 22’nci Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Töreni, BYEGM Basın Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile siyaset ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları  an be an kaydeden kameramanlar için özel kategori oluşturulduğunu söyleyen Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, "Haber kameramanları görsel tarih yazarlarıdır. 15 Temmuz'un kritik noktalarında gözlerini kırpmadan olanı biteni kaydedip, gelecek nesillere görsel bir arşiv olarak aktarılmasını sağladılar." dedi. Polatel, BYEGM'nin tüm sektör çalışanlarına, referandum süreci dahil, görevlerini yaparken işlerini kolaylaştırmak adına verdiği destek için Genel Müdür Mehmet Akarca'ya teşekkür etti.
Polatel'in ardından kürsüye çıkan BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca da konuşmasına, 15 Temmuz hain darbe girişiminde medyanın görevini üstün bir başarı ile yerine getirdiğini ifade ederek başladı ve "O gece hiçbir şeyden korkmadan, hiçbir şeyden çekinmeden, hiçbir şeyden etkilenmeden, Türk halkının şanlı demokrasi mücadelesine, kendi mesleğimiz doğrultusunda katkıda bulunmak için görevlerimizin başındaydık. Çok kutsal bir görevin mensuplarıyız. Kameramanlık bizim mesleğin en önemli noktalarından, çünkü gördüysen inanırsın. Kameramanlarımız bizim gören gözlerimiz.” diye konuştu.
22. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'na Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Gürcistan Azerbaycan ve Suudi Arabistan'dan katılan 115 eserden 20'si ödüle layık görüldü. 15 Temmuz hain darbe girişimini tüm dünyaya aktarmak için canlarını ortaya koyan basın mensuplarına da 5 ayrı kategoride ödül verildi.
15 Temmuz Özel Kategorisinde en iyi görüntü dalında “Genelkurmay’ı Helikopter Taradı” başlıklı görüntüsüyle Atv-Ahaber’den Şükrü Can Çankaya; “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” görüntüsüyle yine Atv-Ahaber’den Emrah Öncül; “Genelkurmay Kavşağı” başlıklı görüntüyle Kanal 7 Televizyonu’ndan Süleyman Damla ve Ümit Gürbüz; “Hain Kalkışma” adlı görüntüyle İhlas Haber Ajansı’ndan  Musa Erdoğan birinciliğe layık görüldü. Görüntü dalının birincileri ödüllerini Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan aldı.
15 Temmuz En İyi Haber dalında da yine 4 birinci vardı. “Karanlığın Darbesi” başlıklı haberle Fox Tv’den Cemal Gökçamlı ve Umut Yertutan; “Kara Gece Gazi Meclis” haberiyle Ntv’den Yasin Güngör ve Özden Erkuş; “15 Temmuz Gazi Meclis” haberiyle 24 Televizyonundan Hakan Aykaç ve Nagehan Akbulut;  “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Baskını” haberiyle Show Tv’den Tugay Çoban ve Rıdvan Bıyık, birincilik ödüllerini BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın elinden aldı.
15 Temmuz gecesi CNN Türk'e yapılan baskında, kamerasını vermeyerek darbecilere direnen CNN Türk Kameramanı Ahmet Akpolat ve canlı yayında vatandaşları sakinleştirmeye çalışan ve tüm baskılara rağmen mikrofonunu vermeyerek direnen Atv-A Haber ekibinden Erdinç Özyılmaz ve Sadık Doğan; hain darbe girişimi sırasında TBMM'ye girmek istediği sırasında aracı tank ile ezilen Anadolu Ajansı Parlamento Muhabiri Atakan Çelik Meslek Onur Ödülü'ne layık görüldü.
15 Temmuz Kızılay İyilik Özel Ödülü’nün sahibi ise “Ankara Sıhhiye’de Askerin Tanktan Çıkarılması” haberiyle İhlas Haber Ajansı’ndan  Mustafa Apaydın oldu.
15 Temmuz Haberciler Özel Ödülü, “Habercilerin Gözünden 15 Temmuz Belgeseli”ni hazırlayan TRT muhabiri Burcu Şengül Bektaş’ın oldu.
 “Cemaatsiz Cenaze” haberiyle TRT World’den Güray Evrin Röportaj Haber Kategorisi’nde birinci olurken, Serbest Haber Kategorisinin birincilik ödülü “Boğaz'da Kedi” haberiyle Atv-AHaber’den  Ertan Tuna’nın oldu. Spor Haber Kategorisi’nde Spor Toto Özel Ödülü ise yine TRT World’den “Oğlunun Gözü Oldu” haberiyle Güray Evrin’e verildi.  
İhlas Haber Ajansı’ndan “En Acı Merasim” haberiyle Berat Yılmaz, “Ekmek İçin Engel Yok” haberiyle Başbakanlık Basın Merkezi Kameramanı Mustafa Şankazan, “İneklere Gözyaşı” haberiyle Anadolu Ajansı kameramanı Muharrem Cin mansiyon ödülü aldı.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca dahil olmak üzere, ödül verenlerin kamerayı omuzlarına alarak çekim yaptıkları anlar törene renk kattı. Çektikleri görüntülerin jüri tarafından değerlendirilmesi tüm konuklara sürpriz olurken, yarışmayı Bakan Elvan kazandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder