29 Ağustos 2017 Salı

AKKAYA BARAJINDA 12 CANLI TÜRÜ TEHLİKE ALTINDA

Gürer, Bakan Özhaseki’yi Akkaya Barajı için soru yağmuruna tuttu

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, kirliliği hat safhaya ulaşan ve onbinlerce vatandaşı sağlık yönünden tehdit eden Akkaya Barajıyla ilgili Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi soru yağmuruna tuttu. Bakan Özhaseki tarafından yanıtlanması istemiyle üç ayrı önergede 13 soru yönelten Gürer, “Kirlilik öyle bir boyuta ulaştı ki Akkaya’ya köpek bile giremez hale geldi” dedi. 
ÇEVRE FELAKETİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çevreye yaydığı pis koku Niğde ve Bor ilçesini etkisi altına alan Akkaya Barajı’ndaki kirlilikle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye üç ayrı soru önergesi yöneltti. Önergesinde barajdaki evsel ve endüstriyel atık su deşarjıyla suyun kirlendiğini ve renginin değiştiğini belirtti. Rüzgarlı havalarda yayılan pis kokunun artık bir çevre felaketine dönüştüğünü kaydeden Gürer, yapılan çalışmalara rağmen barajın temizliğinin sağlanamadığını ifade ederek, “Son olarak Niğde Belediyesi artıma tesisi yapımı ile sorunun çözüleceği noktasında bir değerlendirme oluşmuştur. Barajın sulama amaçlı kullanılan, Bor ovasına ulaşan kısmı zaman zaman birkaç metreyi aşar boyutta köpürmektedir. Halkın deyimi ile canlı yaşamaz hale gelmiş, suyun içine köpek girmez boyutta kirlenmiştir. Kirlilik yükünün kendiliğinden yok olması beklenemez” ifadesini kullandı. 
12 CANLI TÜRÜ TEHLİKE ALTINDA 
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Akkaya Barajı’nın önemli bir doğa alanı olduğunu ve bu alanda yaşayan 12 ayrı canlı türünün küresel ölçekte tehlike altında olduğunu da vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder