29 Ağustos 2017 Salı

Gürer: “Emeğin sorunları dayanışma ile aşılır”

Çanakkale’de Adalet Kurultayında  “Emeğe Adalet” konulu çalıştay yapıldı.

Gürer: “Son 15 yılda 11 ayrı iş kolunda grevler ertelendi. Bu ertelenen grevlerle 54 bin 850 işçi Anayasal haklarını kullanamadı”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çanakkale’nin Kocedere bölgesinde Adalet Kurultayı’nın gerçekleştirilen “Emeğe Adalet” konulu çalıştayını  yönetti. Gürer, Türkiye’de çalışma hayatındaki büyük sorunların örgütlü toplum ve emekçilerin dayanışmasıyla çözülebileceğini söyledi. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çanakkale Savaşlarına sahne olan Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere Kamp Alanında 26 Ağustos’ta başlattığı Adalet Kurultayı’nda farklı alanlarda çeşitli çalıştay ve oturumlar düzenlendi. 
EMEĞE ADALET…
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Emeğe Adalet” konulu çalıştaya, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Türk-İş İzmir Sorumlusu Süleyman Yıldırım, Hak-İş Hukuk Sorumlusu Buğrahan Bilgin, DİSK Uzmanı Hakan Koçak, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Türk Sosyal Bilimler Derneği Genel Sekreteri Seyhan Erdoğdu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Soner, DİSK  Genel Başkanlığı yapmış olan Süleyman Çelebi konuşmacı olarak katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Başkanı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de  “Emeğe Adalet” konulu çalıştaya konuşmalarıyla katkı sağladılar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder