25 Ağustos 2017 Cuma

GÜRER, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Edikli Kasabasında hükümetin tarım politikasını eleştirdi
Gürer: “Bu tarımın neresi milli?”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Edikli beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Tarımla alakalı her şeyin ithal olduğu ülkemizde “milli tarım politikasından” bahsedilemeyeceğini belirten Gürer, pek çok ilde var olan “Patates Üreticileri Birliğinin”, Türkiye’nin en çok patates üretilen kenti Niğde’de olmamasını büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates üretiminin yoğun olarak yapıldığı merkeze bağlı Edikli beldesini ziyaret etti. Ziyaret ettiği Edikli beldesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin sorunlarını dinledi.
PATATES ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ ŞART
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Edikli ziyaretinde patates üreticilerinin ‘birlik’ kurması gerektiğine de işaret etti. Patatesin Niğde ekonomisi için sağladığı katma değere dikkat çeken Gürer, Niğde’de üreticilerin ürünlerinde değerinde satamadığını vurguladı. Patates üretimi yapılan pek çok ilde patates üreticileri birliğinin kurulduğuna dikkat çeken Gürer, Türkiye’nin en çok patates üretimi yapılan kenti olan Niğde’de böyle oluşumun sağlanamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Gürer, Çiftçilerimizin haklarını koruyabilmeleri için böyle bir oluşumu hayata geçirmeleri gerekmektedir. Niğdeli üreticilerimiz emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri için böylesine önem arz eden ticari faaliyetleri bir an önce oluşturabilmeli ve kendilerine Pazar yaratabilmeliler” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder