Bayram Denetimleri Sürüyor...
Niğde İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri yaklaşan
Kurban Bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et
ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının
kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlıcılar, şekercilere yönelik
denetimler yapıldı.

Kurban
etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi hijyenik ortamda yapılmalıdır.
Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve
sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri amacıyla etlerin parçalanması
ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı iş yerlerine
yaptırmaları, sokak aralarında yol kenarlarında et işleme ruhsatı olmayan
yerleri kullanmamaları gerekmektedir.” Dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder