Bayram Denetimleri Sürüyor...
Niğde İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri yaklaşan
Kurban Bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et
ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının
kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlıcılar, şekercilere yönelik
denetimler yapıldı.
Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım BAŞ “ Yapılan
denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi
hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen
belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımın tüm
aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi
oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Kurban
etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi hijyenik ortamda yapılmalıdır.
Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve
sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri amacıyla etlerin parçalanması
ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı iş yerlerine
yaptırmaları, sokak aralarında yol kenarlarında et işleme ruhsatı olmayan
yerleri kullanmamaları gerekmektedir.” Dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder