29 Eylül 2017 Cuma

NİĞDE’DE ULUSAL BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ENVANTER VE İZLEME PROJESİ ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya konulması ve korunması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde başlatılan ‘Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin 3 gün devam edecek olan Niğde çalıştayı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde başladı.
Çalıştaya, Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Çiftlik Kaymakamı Çağlar Partal, Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Hasan Terzioğlu, belediye başkanları, kurum müdürleri, projede görev alan uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan vali Yılmaz Şimşek, Anadolu coğrafyasının sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya çıkarılmasını ve korunmasını hedefleyen projenin önemine değinerek; “Şüphesiz ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ülkemiz genelinde böyle bir projenin başlatılması ve bu projeye Niğde’nin de dahil edilmesi ilimiz adına çok sevindirici ve memnuniyet vericidir.” dedi.
Vali Yılmaz Şimşek, konuşmasının devamında “İlimizde yapılan çalışmaların tanıtıldığı ve sonuçların paylaşılacağı bu çalıştayın; İlimizdeki biyolojik çeşitliliğin etkin korunmasına ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına, Doğa koruma, doğal kaynak yönetimi ve arazi kullanım planlarının yapılması noktasında geliştirilecek yatırım projelerinin yönlendirilmesine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.
Yine; İlimizde yürütülen çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sonuçların Genel Müdürlük tarafından oluşturulan “Nuh’un gemisi” adlı veri tabanında kayıt altına alınacak olması ve vatandaşlarımızın istifadesine sunulacak olması da ayrıca sevindiricidir.
Muhakkak ki; Oluşturulacak bu veri tabanı insanlık ve gelecek nesillerimiz için oldukça önemlidir.
Ümit ediyorum ki, ilimizin zenginliklerinin ortaya çıkarılması adına yapılan bu tür çalışmalar ve projeler Üniversitemizin de desteği ile artarak devam eder. Ve bu çalışmalar halkımızın refah ve mutluluğunun gelişmesine katkıda bulunur.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından program, uzmanlar tarafından sunum eşliğinde projenin anlatılması ve soru cevap şeklinde devam etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder