23 Eylül 2017 Cumartesi

PTT’nin varlıkları kameralara emanet!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, çalınma ve zimmete geçirilme şekliyle ortadan kaybolan PTT varlıklarını TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise CHP milletvekili Gürer’in önergesine PTT Merkezlerindeki kamera sistemlerini örnek göstererek yanıt verdi.
PTT VARLIKLARI NASIL KORUNUYOR?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, PTT varlıklarının korunma yöntemleriyle ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 
TEŞKİLATLANMA YAPISI SORUNU…
CHP Milletvekili Gürer, önergesinde PTT varlıklarının zaman zaman çalınma ve zimmete geçirilme şekliyle kaybolduğuna dikkat çekti. Gürer, Kontrol eksikliği bulunan PTT merkezlerinde teşkilatlanma yapısının yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sordu. 
1500 GÜVENLİK GÖREVLİSİ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren PTT Merkez Müdürlüklerinin tamamında güvenlik görevlisinin bulunduğunu, Haziran 2017 tarihi itibarıyla 1.539 güvenlik görevlisinin çalışmakta olduğunu belirtti. 
3650 KAMERA SİSTEMİ

PTT’nin iş yerlerinde oluşabilecek güvenlik zafiyetinin önüne geçmek için 11 yıl önce, iş yerlerine alarm ve kamera-kayıt sistemi kurulduğunu anlatan Bakan Arslan, bugün itibarıyla merkez ve şubelerin 3.872 adedinde alarm sistemi, 3.650 adedinde de kamera sisteminin kurulu olduğunu belirtti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder