21 Eylül 2017 Perşembe

10.AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARINA KATILDI
Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (NESOB) düzenlediği "10. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamalarına katılarak yılın ahisi seçilen 60 yaşındaki Demirci Naci İçli’ye Ahilik kaftanı giydirdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene Vali Yılmaz Şimşek, TBMM İdare Amiri AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Oda Başkan ve Temsilciler, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilciler, Esnaflar ve Vatandaşlar katıldı.

            Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin’in Atatürk anıtına çelenk sunduğu törende Vali Yılmaz Şimşek günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Niğde Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenlerinin hazırladığı ‘şed kuşatma’ töreni gerçekleştirildi.
Törenin ardından yılın Naci İçli’ye Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve NESOB Başkanı Erdoğan Aykin tarafından kaftan giydirildi.
            Protokol üyeleri tarafından 2017 yılında en deneyimli, en genç ve bayan ve esnaflara plaket, Ahilik konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.
Ödüllerin verilmesinden sonra mehteran takımı eşliğinde esnaflar kortej geçişi gerçekleştirdi.
Törenlerin sona ermesinin ardından Ömer Halisdemir meydanında konuklara pilav, tatlı ve sıkmadan oluşan Ahilik ikramları dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder