17 Eylül 2017 Pazar

Bakan Arslan: ULAK yıl sonuna hazır

CHP Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu olan ULAK’ın Şile’deki saha testlerinin devam ettiğini, bu yıl sonunda operatörler tarafından siparişlerin teslimatının tamamlanacağını açıkladı.  
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin ilk yerli baz istasyonu olan ULAK ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. CHP Milletvekili Gürer, önergesinde ULAK’ın saha testlerinin ne zaman tamamlanacağını ve canlı şebekede ne zaman kullanıma başlanacağını sordu. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dördüncü nesil (4G/LTE) haberleşme teknolojileri (ULAK) projesinin, Savunma Sanayii Müsteşarlığının destek ve himayesinde yürütüldüğünü, yerli malı üretim süreçleri konusunda sağlanması beklenen ilerlemeler ve mobil işletmeci altyapısı açısından da önemli bir kazanım olacağını söyledi. 
Bakan Ahmet Arslan, ULAK'ın saha testleri için her bir operatörün, Şile-Ağva bölgesinde üç saha belirlediğini, saha testlerinin ise halen devam ettiğini ve önümüzdeki günlerde tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. 
Canlı şebeke testleri için de operatörlerin Rize ilinde 8'er saha belirlediğini, saha kurulumlarının yine önümüzdeki günlerde, testlerin ise bu ay içinde tamamlanmasının beklendiğini vurgulayan Bakan Arslan, “Operatörler tarafından verilen siparişlerin teslimatı 2017 yılsonuna kadar tamamlanacak olup, teslimi yapılan ürünlerin operatörler tarafından 1-2 ay içinde kurulumlarının yapması beklenmektedir” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder