30 Eylül 2017 Cumartesi

Gürer “Obruklar köyleri yutacak boyutlara ulaştı"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Niğde Ziraat Odasını ziyaret etti.
CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve yönetim kurulu üyelerini merkez ilçe başkanı Kamil Davarcı ile ziyaret etti. 
Bölge üretici sorunları ve ürün durumunu konuştu. Hububat, Patates, fasulye, lahana, elma ve kirazın bu yılki  durumunu ve çiftçi sorunlarını değerlendiren Gürer konuyla ilgili Başkandan bilgi aldı. Ömer Fethi Gürer tarımın genel sorunları üzerinde değerlendirmede bulunarak girdi fiyatlarının her yıl arttığını ve üreticinin maliyetinin yükseldiğine değinerek,  sulama suyunun da önemli sorun olduğuna vurgu yaptı.
 Gürer büyük tehlikeye dikkat çekerek, “Plansız su tüketimi nedeniyle oluşan obruklar bazı köyleri  de içine alır boyutlara ulaştırsa ne olacak? Yeryüzünde doğal su kaynaklarından yeterince yararlanmayıp yer altı sularını çeke çeke hem maliyet açısından sorun yaşıyoruz hem de oluşan obruklarla ciddi bir tehdit ile karşı karşıyayız. Konya bu bağlamda sık sinyal veren arazi dokusuna sahip. Bu ciddi bir risk. Bilim adamları bu soruna da eğilmeli ve süreci deprem gibi takibe almalıdır" dedi. Gürer, su üretiminin yüzde 70’ini elinde bulunduran yabancı sermayeli firmaların kolay yoldan gelir elde etmek için doğal kaynak suları yerine yeraltı sularını kullanmasının da bu olumsuz tabloya katkı sağladığını anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’ı ziyaret ederek, Niğde’de tarım ve hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette, “Boşa denize akan su kaynaklarının yönü ovalara çevrilmelidir, mevcut  su tüketimi köylerimizin altının boşalmasına, obruklara sebebiyet veriyor. Hükümetin bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Oluşan obruklar bazı köylerimizi yutacak boyutlara ulaşabilir mi bilim adamları incelemeli ve uyarmalı” diye konuştu. 
Doğal kaynak sularının dağlardan denizlere boş yere aktığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Küresel ısınma, fosil yakıtların bu kadar çok kullanılması ve suyun bu kadar plansız  harcanmasıyla geleceğimizi yok ediyoruz”  şeklinde konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder