15 Eylül 2017 Cuma

Gürer: “Tarım bitme noktasında”


 CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, 4.Niğde Tarım Fuarında konuştu. 
Gürer tarımla ilgili hemen her şeyin ithal olduğu Türkiye’de, bakanlık tarafından yürütüldüğü iddia edilen ‘Milli Tarım Projesinin’ inandırıcı olmadığını söyledi. Gürer, tarımın ‘milli’ olabilmesi için yerli tohum, yerli gübre, yerli ilaç, yerli ürün ve yerli sanayinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de maalesef tarım bitme noktasına geldi” dedi. 

TARIMLA İLGİLİ ÇOK EKSİK VAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin uyguladığı tarım politikasını eleştirdi ve Türkiye’de tarımla ilgili eksiklerin hat safhaya ulaştığını söyledi. Niğde’ye mutlaka bir fuar alanının kazandırılması gerektiğini vurgulayan Gürer, Türkiye’nin en çok patates yetiştiren ili olan Niğde’de Patates Üreticileri Birliği’nin olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her köye birer ziraat mühendisi ve veteriner atanması gerektiğini, her bölgenin kendi topraklarında yetişecek en iyi ürünü yetiştirmesinin önünün açılmasını istedi. 
FUARLA İLGİLİ YANLIŞLAR
Gürer, 4. Tarım Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmasına, fuarla ilgili yer, tarım ve zaman seçiminin hatalı olduğunu ifade ederek başladı. Niğde’de dördüncü kez düzenlenen fuarın 4 yıllık tecrübeye yakışmayacak şekilde yapılmasını hoş karşılamadığını kaydetti. 

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ NEDEN FUARDA YOK
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin fuarda yer almamasını eleştiren Gürer, üniversitenin ziraatla ilgili bölümünün Türkiye’ye model olacağı söylenirken, fuarda bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu anlattı.  Gürer, katılımcılara tarımın değişik alanlarıyla ilgili panellerin düzenlenebileceğini ifade ederek, gelecek yıl gerçekleştirilecek olan fuarın daha kapsamlı olmasını umut ettiğini belirtti. 
HERŞEY İTHAL AMA TARIM POLİTİKAMIZ MİLLİ!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulandığı iddia edilen ‘Milli Tarım Projesiyle’ ilgili eleştirilerini de açıklayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tohumumuz ithal, gübremiz ithal, ilacımız ithal, aracımız ithal, mazotumuz ithal ama milli tarım politikamız var. Önce yerli tohumumuzu, önce yerli ürünümüzü, önce yerli sanayicimizi desteklememiz lazım” dedi.
TİGEM KENDİ ARAZİLERİNİ KİRAYA VERİP, SUDAN’DA ÇİFTLİK KURUYOR

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM), 29 işletmesini kiraya vererek, ‘Ben bu işi yapamadım’ dediğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, ancak aynı kurumun bir Afrika ülkesi olan Sudan’da gidip çiftlik yapmak için arazi kiralamasına tepki gösterdi. Gürer, “Biz daha samanı bile ithal ederken Sudan’da çiftlik açıyorlar” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder