23 Eylül 2017 Cumartesi

TOROSLAR'DA UMKE TATBİKATI
 Niğde Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekipleri yaşanabilecek olan afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmak için Toroslarda tatbikat yaptılar.
Son yıllarda ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan afetler, sağlık sistemlerinin afetlere ve acil durumlara hazırlıklı olmasının önemini gözler önüne sermiştir. Bu tür olaylara hazırlıklı olmak için Niğde genelinde UMKE personeli görev yapıyor. Bu kapsamada Sağlık İl Müdürlüğü; 2017 yılı UMKE faaliyet planları doğrultusunda Niğde’nin Ulukışla İlçesi Darboğaz Kasabası Karagöl Mevkiinde kamp düzenlenmeyerek tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata Niğde’den 21, Nevşehir’den 5, Kayseri’den 4 olmak üzere, toplamda 30 UMKE personeli katıldı.
UMKE ekibi ayrıca, tatbikat değerlendirilmesi, temel kampçılık ve çadır kurulumu eğitimi, zor şartlarda hayatı idame ettirme eğitimi, kondisyon yürüyüşü ve değerlendirilmesi, ip sürüş teknikleri eğitimi, arazide hasta taşıma teknikleri eğitimi, UMKE medikal çanta eğitimi, temel Yaşam Desteği eğitimi, deprem konulu eğitimler, arazide yön bulma eğitimi, gece tatbikatı ve intikal eğitimi, arazide yaralı kurtarma tatbikatı, olay yeri yönetimi eğitimi konularında da eğitim gerçekleştirdiler.

 Niğde coğrafi yapısı ve dağcılık turizmine elverişli olması nedeni ile en çok dağcı kazaları, suda boğulmalar, sel felaketleri ve toplu trafik kazaları vb. olaylar meydana geliyor. UMKE ekipleri ise bu tür olaylara en kısa sürede müdahale ederek vatandaşa hizmet ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder