21 Eylül 2017 Perşembe

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK ‘İN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Tarihi, 13. yüzyıla Ahi Evran Veli’ye kadar dayanan Ahilik Teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza rehber olmaktadır.
 Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Ekonomik ve sosyal hayatımızın gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik kültürü, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimiz olagelmiştir. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen, iyi ahlaklı olmayı öğreten bir gelenektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaflarımız olmak üzere, tüm Niğdeli Hemşehrilerimizin Ahilik Haftasını kutluyor, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini, kardeşlik ve dostlukların bu hafta vesilesiyle daha da gelişmesini temenni ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder