24 Kasım 2017 Cuma

  24 KASIM  ÖĞRETMENLER GÜNÜ 
 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edilmesini sağlayan Atatürk, bir dizi yenilik hareketleri ile ülkemizi çağdaş ve modern bir konuma getirmek için var gücüyle çalışmıştır. Bu yeniliklerden birisi de eğitim ve öğretim alanında olmuş, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kullanımı kabul edilmiştir.
Latin alfabesinin kabul edilmesinin ardından, yeni harflerin bir an evvel öğrenilmesi ve kullanılması amacıyla 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri açılmış, her yaştan vatandaşın yeni harflerle okuma yazma öğrenmesi için bir eğitim seferberliği başlatılmıştır. Atatürk  Millet Mekteplerinin “Başöğretmeni” unvanını alarak bu eğitim seferberliğine bizzat öncülük etmiştir. Yurdun bir çok yerine giderek yeni Türk harflerinin öğrenilmesi ve kullanılması hususunda denetlemelerde bulunan Büyük Önder, yazı tahtasının başına geçerek halka dersler vermiştir.
Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk' ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım gününü 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız.
 TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLAR BAŞARILAR DİLERİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder