24 Kasım 2017 Cuma

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım’ın, Ulu Önderin 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında “Öğretmenler Günü”  olarak ilan edilmesinden bu yana 24 Kasımlar önemli ve anlamlı bir gün olarak anılmaya ve kutlanmaya devam etmiştir.
        Dillere destan zaferlerle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı ile Milli Mücadelede bir sayfa kapanmış, yeni ve önemli bir diğer mücadele sayfası açılmıştır. Bu mücadele, yeni bir nesil inşası, her alanda çağdaş medeniyet seviyesinin yakalanması mücadelesidir ve Atatürk’ün ifadesi ile inşa edilecek yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır. Son derece zor şartlarda ve sınırlı imkânlarla kazandığı büyük zaferlere ve komutanlıktaki dehasına rağmen “Benim asıl anlatılacak yanım, öğretmenliğimdir.” diyen Ulu Önder, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu vurgulamıştır
        Yüklendiği misyonun ve üzerindeki büyük sorumluluğun bilincinde olduğundan hiç endişe etmediğimiz irfan ordusunun mensubu değerli öğretmenlerimizin, ellerine emanet ettiğimiz yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlayacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Her birini aklın ve bilimin ışığında, milli ve manevi değerlere bağlı,  birliğimizin ve beraberliğimizin teminatı olan azimli, kararlı ve çalışkan bireyler olarak yetiştireceklerdir.

        Bu vesileyle, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen fedakârca mücadeleye devam eden, ülkenin geleceğini belirleme ve ulusun kaderini tayin etme hususunda sahip olduğu ağır sorumluluğun bilinci ile kendinden önce öğrencileri için var olan değerli öğretmen arkadaşlarıma minnet ve şükran duygularımı ifade ederken, ebediyete intikal eden ve  görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder