29 Kasım 2017 Çarşamba

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK, BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI
Adalet Bakanlığı tarafından 3 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan Bilirkişilik Yönetmeliği'ne göre adli ve idari yargı alanlarında bilirkişilik yapmak isteyenlerin, Adalet Bakanlığı’nca yetkilendirilen eğitim kurumlarında eğitim almaları zorunlu hale getirildi.
Adalet hizmetlerinin hızlı ve kaliteli işlemesi amacıyla çıkarılan bu yönetmelik doğrultusunda Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen Bilirkişilik Temel Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını Vali Yılmaz Şimşek’ten aldı.
Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil, Siyasi Parti ve STK’ların İl Temsilcileri ile kursiyerler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Başlayan sertifika töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Şüphesiz ki; tarafsız, objektif ve bilime dayalı düzenlenecek bilirkişi raporları, mahkemelerce verilen kararlarda önemli bir kaynak teşkil etmektedir.
Bu nedenle Mahkemelere teknik anlamda bilgi sunacak bilirkişilerin, temel eğitim ve uygulama eğitimi almalarının yerinde ve doğru bir karar olduğu kanaatindeyim.
Bilindiği üzere 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında ‘Bilirkişilik Yönetmeliği’ 3 ağustos 2017 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.
Bu yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilere ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ alma ve sertifika sahibi olma zorunluluğu getirildi.
Niğde Mali Müşavirler Odamız da Adalet Bakanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek için yetkilendirilen kurumlar arasında yer aldı.
Bugün burada Mali Müşavirler Odamız tarafından verilen eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 96 kursiyerimize sertifikalarını vermek üzere bir araya geldik.
Adaletin tecellisini hızlandıracak ve sağlıklı yargılama yapılması için önemli görevler üstlenecek olan siz kıymetli kursiyerlerimizi tebrik ediyor hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından devam eden program, Vali Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri tarafından bilirkişilik eğitimini başarıyla tamamlayan 96 kursiyere sertifikalarını verilmesi ile son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder