23 Kasım 2017 Perşembe

Gürer "Yerel Basının Sorunlarına Hükümet Duyarsız Kalıyor"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile birlikte  Niğde ili Bor ilçesinde yayınlanan yerel gazeteleri ziyaret etti. Gürer ve Sertel toplumun aynası olan yerel basının daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, CHP İlçe Örgütünün 11. Olağan Kongresi için Bor’a gelen İzmir Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Eski Genel Başkanı Atilla Sertel ile birlikte ilçede yayın yapan yerel gazetelere nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Gürer ve Sertel; Bor’da Sabah Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İsmet Ünver, Bor’un Sesi Gazetesi Yetkilisi Yasin Düzgün ve Yeşil Bor Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kıvanç Şimşek’i ayrı ayrı ziyaret etti.
GÜRER: “YEREL BASIN TOPLUMUN AYNASIDIR”
CHP Niğde Milletvekili Gürer, yerel basın kuruluşlarını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, yerel anlamda yayın yapan gazetelerin zor şartlar altında, bulundukları bölgelerin sorunlarını yetkililere ilettiklerini belirterek, “Fedakârca yayın yapan yerel gazetelerimiz toplumun aynası olmuştur. Resmi ilan gelirlerinin artırılarak veya farklı teşvik ve destek sistemlerinden faydalanılarak yerel basına daha çok destek verilmesi gerekmektedir. 2017 yılı resmi ilan tarifesinin Şubat ayında açıklanması gerekirken halen açıklanmamıştır. Konuyla ilgili TBMM’de konuştum. Yerel basın girdi fiyatları artmakta, gelir ise her geçen yıl azalmaktadır. Yerel basının sorunlarına hükümet duyarsız kalmaktadır. Uzun yıllar yerel basında köşe yazarlığı, muhabirlik yapan biri olarak sorunları biliyor takip ediyorum. Çözümü için yetkilileri sürekli uyarıp gündeme taşımaya devam ediyorum. Hükümetin yanı sıra yerel basının yaşaması ve güçlenmesi için her kesimin destek vermesi şart. Bölgenin sorunlarının aşılmasında yerel basının çok önemli katkısı var” dedi.
SERTEL: “YEREL BASININ TOPLUMUN HER KESİMİ DESTEKLEMELİ”
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, özellikle yerel basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin bu zorlukları daha çok yaşadığını belirtti. Sertel, toplumun gözü, kulağı ve sesi olan yerel gazetelerin önemine değindi. Başkanlığını da yaptığı gazetecilerin sorunlarının takipçisi olduğunu ifade etti.
Yerel basın kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri de Gürer ve Sertel’in ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Sorunlarını paylaştılar. Yerel basının yaşaması için desteklerin artırılması gerektiğini ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder