26 Kasım 2017 Pazar

CHP ALTUNHİSAR İLÇE KONGRESİ

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının 15 yılda Niğde’ye ciddi bir yatırım kazandırmadığını söyledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tek listeyle gidilen ve Sedat Kayan’ın başkan seçildiği CHP Atnuhisar İlçe Kongresinde, Niğde’ye 15 yılda tek bir ciddi yatırım bile yapmayan AKP iktidarını eleştirdi. Gürer, “AKP’nin Niğde’ye yaptığı tek bir şeyi söylesinler, 15 yılda bin kişinin çalıştığı bir fabrika açtık desinler ben de gelip alkışlayacağım” dedi.
NİĞDE’NİN KAZANIMLARI
Kayseri Ulukışla Demiryolunun ve 1932 yılında CHP iktidarında yapıldığını, Gebere Barajı ve Elektriğin Tek parti döneminde geldiğini, 1980 öncesi  İplik fabrikası, çimento fabrikası, askeri fabrika, Birko, Ditaş, Elsan yapılıp açıldığını anlayan Ömer Fethi Gürer, 1992 yılında Organize Sanayi Bölgesi ve Niğde Üniversitesi’nin açıldığını ifade etti.
BİR ÜSTGEÇİDİ BİLE TAMAMLAYAMADILAR
Bir Avrupa Birliği Hibe projesi olan IPARD’a Niğde’nin dahil edilmediğin , Lisanslı Depoculuk uygulamasına Niğde’nin alınmadığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Çinliler gelip beş yılda 200 fabrika açacaktı. Almanlar gübre fabrikası kuracaktı. Hiç biri yok. Kayseri yolu üzerindeki bir üstgeçidi bile tamamlayamadılar. Çiftlik yolunu süre geçti.  bir türlü açamadılar” şeklinde konuştu.
Ömer Fethi Gürer, Altunhisar'a bağlı Keçikalesi, Uluören, Karakapı köylerinin mahrumiyet bölgesiyken CHP olarak   her sorunla ilgilendiklerini belirterek: “Altunhisar çok önemli  tarihi değerlere sahip, Turizmden pay alması da gerekir. Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
YENİ YÖNETİM KURULU

Bu arada tek listeyle gidilen seçimde Sedat Kayan başkanlığındaki liste CHP’nin Altunhisar ilçe Başkanlığını oluşturdu. Yönetim kurulunda, Ali İhsan Angı, Barış Doygun, Aytekin Atalay, Yaşar Aktaş, Osman Başer, Gültekin Bayazit, Sadık Doygun, Kasım Koçyiğit ve Abdullah Yaltı yer aldı.​

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder