24 Kasım 2017 Cuma

 ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
1928 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenleri, 09.00'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Niğde Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Kutlamalar, Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Niğde Kültür merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti.
Programa Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri ile daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda aday öğretmenler yemin ederken, Şiir yarışmasında birinci olan öğrenciler şiir okudu.

Öğretmenlerden oluşan koro tarafından müzik dinletisinin sunulduğu programda Vali Yılmaz Şimşek bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek Öğretmenlikte hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere eğitim hizmet belgesi verdi.
Program, verilen resepsiyonun ardından son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder