30 Kasım 2017 Perşembe

Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı oldu

Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı oldu.
17.04.2014 tarihli ve 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun kurucu başkanı olan Mv. Kavaklıoğlu 3 yıl aradan sonra tekrar Komisyon Başkanı oldu.
Kavaklıoğlu TBMM Genel Kurulunda bugün yapılan İhtisas Komisyonlarına üye belirleme seçiminde Ak Parti’den Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak seçildi. 
Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeleri Komisyon Başkanı seçmek üzere ilk toplantısını 28/11/2017 tarihinde yaptı. Komisyon Başkanı olarak Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu seçildi.  

Güvenlik İstihbarat Komisyon Başkanı seçilen Mv. Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada: “Komisyon Kuruluş Kanunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonudur. Komisyon, on yedi üyeden müteşekkil olup, üyelerin onu Ak Parti Grubuna, dördü CHP Grubuna, ikisi HDP Grubuna, birisi de MHP Grubuna mensuptur. Komisyon, İçtüzük hükümleri uyarınca bugün toplanarak kendi üyeleri arasından başkan, başkanvekili, bir sözcü ve bir kâtip seçmiştir.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder